Έξυπνη συσκευασία …«εν ψυχρώ»

Έξυπνη συσκευασία …«εν ψυχρώ»

Με μεγάλη συμμετοχή και πλούσιο και ουσιαστικό διάλογο διεξήχθη χθες το επίκαιρο επιχειρηματικό και επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Αειφόρος Ενέργεια και Συσκευασία στην Ψυχρή Εφοδιαστική Αλυσίδα» που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics. Την ιδιαίτερη προσοχή των συμμετεχόντων στελεχών του κλάδου συγκέντρωσε η ομιλία του δρ. Σπυρίδωνα Νομικού, καθηγητή του τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας και Διευθυντής Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ευφυής Συσκευασία: Νέες Τεχνολογίες και Μάρκετινγκ» στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Στην παρουσίαση του, άμεσα συνδεδεμένη με το διδακτικό και ερευνητικό υλικό του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών για την Ευφυή Συσκευασία, ο δρ. Νομικός αναφέρθηκε στις νέες διεθνείς τάσεις στην ευφυή συσκευασία και τις σύγχρονες δυνατότητες σχεδίασης, τεχνολογιών, υλικών και τεχνικών παραγωγής συσκευασίας, με έμφαση στην νέα διαχείριση της οικονομίας, και την αυξημένη χρηστικότητα – διαλειτουργικότητα, με τα διάφορα online συστήματα marketing & logistics. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε τεχνικές και παραδείγματα εφαρμογής στην βιομηχανία των τροφίμων και ποτών και στην ενεργειακή και παραγωγική οικονομία την οποία επιτυγχάνει η ευφυής συσκευασία, ειδικά σε ευαίσθητα περιβάλλοντα όπως αυτό της ψύξης, αλλά και στις ευκαιρίες των επιχειρήσεων από την έγκαιρη προσαρμογή τους στις νέες τεχνολογίες αυτές, σημαντικό παράγοντα ενίσχυσης της ποιότητας και ανταγωνιστικότητας τους.

Στο περιθώριο της παρουσίασης ο δρ. Νομικός είχε την ευκαιρία να συζητήσει για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με στελέχη της βιομηχανίας και της αγοράς, επιχειρηματικούς φορείς και εκπροσώπους της κεντρικής διοίκησης, οι οποίοι εκφράστηκαν με θερμά λόγια για το υψηλό επίπεδο εφαρμοσμένης έρευνας που ενσωματώνει το Πρόγραμμα μας.

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν περισσότερα από 100 άτομα, ανάμεσα τους ο Υφυπουργός Βιοµηχανίας και Εµπορίου του υπ. Ανάπτυξης, κ. Νικόλαος Παπαθανάσης, ο Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Βιοµηχανιών Ψύχους & Logistics – ΕΕΒΨ, κ. ∆ιονύσης Γρηγορόπουλος, ο Δ/ντης Γενικής Δ/σης Βιομηχανίας Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος, κ. Αναστάσιος Μητιακούδης, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας , της Πανελλήνιας ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων, του Ελληνικού Συνδέσμου Ετικετοποιών, του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.ΗΟ) κλπ.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.